כל הזכויות שמורות ל-'אביטה'. אין להעתיק, לערוך, לחתוך, לתרגם, או לאחסן במאגר מידע דף זה.

המצה

 

מרכיבים – קמח מחמשת מיני דגן, מים.
ז
מן הכנה – עד 18 דקות! מהרגע בו הקמח והמים נפגשים עד סיום האפייה.
מדוע אוכלים – בני ישראל יצאו במהירות ממצרים, והבצק שהיה להם לא הספיק לתפוח.
לכן אפו מצות.
מסמלת – ענווה וביטול. כמו המראה הדק שלה, שלא מתנפח כמו החמץ.

 

מצוות אכילת מצה

מי חייב – גברים (מגיל 13), נשים (מגיל 12). יש להשתדל שכולם כולל הילדים יקיימו את המצווה.
מתי – בליל הסדר.
כמות – לפחות 'כְּזַיִת' מצה. ('כְּזַיִת' = 27 גרם)

יש להשתדל לאכול את ה-'כְּזַיִת' ממצה שמורה, שנעשתה בעבודת יד.

בשיעור זה תוכלו למצוא מגוון תכנים :

מסך מלא
מצגת מנוקדת על המצה
מסך מלא
מצגת על המצה
המצה, מנוקד דף עבודה
המצה דף עבודה
חיטים למצות
כמה מצות בערימה
כמות לכמות מצות
מושגי מרחב מצה
הלכות ערב פסח ואפיית המצות - חוברת עבודה, הלכה בהבנה
המצה - שלבי האפייה
סדר הכנת מצות
סדר הכנת מצות
סדר אפיית המצות
מאפיית מצות
מאפיית מצות
אפיקומן
אוכלים מצות
אוכל מצה
שקית אפיקומן
שלבי הכנת המצה
1/
במאפית המצות
CloseApp
תנור אפיה
אפיית מצות
הכנת מצות
מאפיית מצות