כל הזכויות שמורות ל-'אביטה'. אין להעתיק, לערוך, לחתוך, לתרגם, או לאחסן במאגר מידע דף זה.
המצה
מרכיבים – קמח מחמשת מיני דגן, מים.
זמן הכנה – עד 18 דקות! מהרגע בו הקמח והמים נפגשים עד סיום האפייה.
מדוע אוכלים – בני ישראל יצאו במהירות ממצרים, והבצק שהיה להם לא הספיק לתפוח.
לכן אפו מצות.
מסמלת – ענווה וביטול. כמו המראה הדק שלה, שלא מתנפח כמו החמץ.
מצוות אכילת מצה
מי חייב – גברים (מגיל 13), נשים (מגיל 12). יש להשתדל שכולם כולל הילדים יקיימו את המצווה.
מתי – בליל הסדר.
כמות – לפחות 'כְּזַיִת' מצה. ('כְּזַיִת' = 27 גרם)
יש להשתדל לאכול את ה-'כְּזַיִת' ממצה שמורה, שנעשתה בעבודת יד.
בשיעור זה תוכלו למצוא מגוון תכנים :
1/